Dating for begyndere: Sådan lærer du at elske dig selv og din partner

Pardannelse har i altid været en essentiel del af menneskets følelsesliv, og er du træt af at være single, giver det derfor god mening. Det kan være enormt givende og smukt at være i et forhold, og det betyder meget, at kunne dele livets store som små begivenheder med en partner. Men i en digitaliseret verden, hvor mulighederne er talrige, bliver det efterhånden sværere og sværere for os at finde den ideelle drømmepartner, og måske peger årsagerne bag dette direkte tilbage på os selv.

Mange af os har enormt mange krav til vores fremtidige partner; hvordan vedkommende skal opføre sig og se ud. Virkeligheden er dog bare, at vi ikke kan ændre på hinanden og noget tyder på, at vi ikke blot har brug for at acceptere en potentiel kæreste, som han/hun er, men ligeledes også os selv. Accept er nøgleordet og genvejen til et lykkelig parforhold, så hvordan finder du lykken?

Sæt dine forventninger ned

Når vi er på udkig efter en potentiel partner, har vi det med at være enormt fordømmende, men hvem har egentligt nogensinde gjort os til dommere over hinanden? Hvis vi sætter vores forventninger ned, bliver vi mindre skuffede, hvis vedkommende ikke skulle leve op til vores krav.

Og tænker man lidt over det, virker det ærligt talt også lidt absurd. Hvorfor pointere og udpege modpartens fejl og mangler, når vi kan værdsætte andre for dem, de er?

Det kræver øvelse

Måske handler det i virkeligheden også om, at du er lidt for hård mod dig selv. Hvis du har høje krav og målsætninger for dig selv, præger det i høj grad også, hvordan du vurderer andre. Det kræver øvelse at minde sig selv om, at man er god nok, lige så vel som at det kræver øvelse at sætte sine forventninger ned.

Måske har du hørt det før – hvis du ikke kan elske dig selv, hvordan kan du så elske andre? Et ordsprog, som der virkelig er pondus i, hvis man tænker over det. Lærer du at mestre denne følelse, er der grobund for et potentielt langt og lykkeligt parforhold, hvor I sammen kan have sex i Holsted, eller andre sjove steder.

Det kræver dog lige, at I først finder hinanden. Der er mange gode grunde til at benytte sig af digitale datingplatforme, og du kan møde massevis af forskellige mennesker gennem dating hos Scor for eksempel. I det hele taget findes der virkelig mange digitale datingsider, hvor du kan møde din fremtidige partner.

Når du opretter dig på et datingmedie og begynder at kommunikere med nye mennesker, kan du allerede nu begynde at øve dig på at pakke dine fordomme sammen, acceptere vedkommende som de er, og ikke mindst dig selv.